€19,95
Dé meest gedronken en bekendste rode wijn van Zwitserland is de Dôle. Gemaakt van een combinatie van Pinot Noir en Gamay heeft de aroma’s wijn prachtige fruit aroma’s, een intense geur en smaak. In de neus heeft de wijn mooie tonen van rood fruit zoals kersen, frambozen en aardse tonen. Het rijpe fruit gecombineerd in combinatie met de soepele tannines geeft de wijn een zachte smaak die goed in balans is .
Slechts 5 resterend op voorraad
De Cave St-Pierre heeft een historische gezien zijn wortels in de Wallis streek waar zij al ruim 40 jaar kwaliteit wijnen maken. De Cave heeft zich in de jaren sterk ontwikkeld tot professioneel productie bedrijf gericht op kwaliteit. Zo hebben ze naast de moderne techniek ook zeer ervaren oenologen in dienst die de kwaliteit en oorsprong van de wijn monitoren. Door de groei en ervaring is Cave St-Pierre in staat alle klassieke wijnen uit de Wallis streek te produceren zoals Heida, Petite Arvine, Cornalin, Humagne en uiteraard de bekendste wijnen de Dôle en de Fendant
Wallis is het belangrijkste wijnbouwgebied van Zwitserland, de wijngaarden liggen langs de oevers van de Rhone waarvan de beste wijngaarden op de rechteroever liggen naar het zuiden gekeerde steile hellingen. Het klimaat is er droog en zonnig en wordt sterk beïnvloed door de hete wind, föhn genaamd, die de rijping van de druiven bevordert en rotting voorkomt. Alleen een Chasselas uit kanton Wallis mag Fendant heten
wijnsoort | Rode wijn |
---|---|
land | Zwitserland |
streek | Wallis |
producent | Cave St-Pierre |
druivenras | Gamay, Pinot Noir |