Loader
Cantina Terracruda, Boccalino Bianchello DOC
16861
product-template-default,single,single-product,postid-17814,theme-bridge,bridge-core-2.4.2,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Cantina Terracruda, Boccalino Bianchello DOC

12,50

De Bianchello druif, al bekend bij de Romeinen, gaat 2000 jaar later Nederland veroveren. Levendig en fris. Mooie aperitiefwijn. 

 

Druivenras: Bianchello, oude kloon van Trebbiano

Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 35 jaar

Oogstmethode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten

Bodem: kleiachtig / kalkhoudend

Vinificatie: Zachte persing van de gehele tros. Koude, statische bezinking van most. Temperatuur-gecontroleerde gisting in roestvrij staal.

Rijping: 3 tot 4 maanden in de fles

Alcohol percentage: 13,5% – 14,5%

Serveertemperatuur: 12°C

Proefnotities 

Een kristalheldere strogele kleur. Een geur van citrusvruchten met tonen van sinaasappel, grapefruit, witte acacia bloemen en oranje bloemen. Levendig en fris in de mond gevolgd door een smakelijke en aangename afdronk.

Wijn-spijs: Gnocchi met courgette en garnalen, verfijnde visgerechten.

Slechts 5 resterend op voorraad

Categorieën: , , , , , Tags: , ,
Beschrijving

Terracruda heeft ervoor gekozen om alleen hoge kwaliteit wijn van inheemse druiven te maken en is daarbij ook de oude lokale druivensoorten, die bijna volledig verdwenen waren, gaan terugwinnen.

De oogst wordt alleen en uitsluitend uitgevoerd met de hand door een vaste groep medewerkers, vanaf het midden van augustus tot oktober en bestaat uit meerdere fasen. Deze variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien elk type wijn in elk oogstjaar zijn eigen ideale mate van rijpheid van de druiven moet hebben.

Het bedrijf kenmerkt zich door continue innovatie en onderzoek door prominente wetenschappers. Onder leiding van oenoloog Giancarlo Soverchia wordt in samenwerking met de Universiteit van Ancona het project “Oude edele druivensoorten” uitgevoerd, voor het doen herleven van de plaatselijke druivenrassen die volledig dreigden te verdwijnen. Deze druivenrassen werden zorgvuldig geselecteerd, herplant en verwerkt tot mono-cepages, zoals de wijnsoorten IGT Marche Bianco Incrocio Bruni 54, Garofanata en Famoso.

Aanvullende informatie
land

Italië

streek

Marche

druivenras

Bianchello

wijnsoort

Witte wijn

producent

Cantina Terracruda