€37,95
Handmatige oogst met sortering. Gemiddeld 25 dagen vat om de fruitigheid en aromatische frisheid van de druiven te behouden, vervolgens 12 maanden in vaten te rijpen in de kelders van het Château. La Parpaillon, dit prachtige terroir op grote hoogte wordt nog meer onthuld in deze bijzonder frisse vintage. Typische aroma’s van menthol, tijm en dennenappel begeleiden de extreme delicatesse van onze Gigonda’s. De smaak is levendig, gespannen, complex… Schitterend. De lengte is uitzonderlijk en laat in de mond aroma’s van bosaardbeien en betoverende blonde tabak achter.
Op voorraad
De druivensoort is samengesteld uit Grenache , Syrah en Mourvèdre , op een ondergrond van levendig puin, met afwisselend mergel en kalksteen.
De geologie en klimatologie van de Gigondas cru bieden al hun specificiteit. Het uitzonderlijke Dentelles de Montmirail-massief, 630 m hoog en 200 miljoen jaar oud, bestaat uit piramides van grijze kalksteen, waarvan de uitzonderlijke structuur het resultaat is van fenomenen die dateren uit het secundaire, tertiaire en quartaire tijdperk).
De rode wijnen hebben een opmerkelijke structuur, met fijne en kruidige aroma’s van rood fruit en zwart fruit. Het is een prima wijn om te bewaren. Het zal perfect in balans zijn na 5 tot 7 jaar in de kelder en biedt u de elegantie van zijdezachte tannines.
land | Frankrijk |
---|---|
streek | Gigondas, Rhône |
druivenras | Grenache, Mouvedre, Syrah |
wijnsoort | Rode wijn |
producent | Chateau La Croix des Pins |